Praktijkvoorbeelden

De Emmausschool in Rotterdam, Nederland, heeft twee medewerkers die zich bezig houden met ouderbetrokkenheid. Zij reageren op de behoeften van de ouders en die van de school en de kinderen. Op die manier kunnen zij makkelijk contact opnemen met de familie als het kind moeilijkheden ondergaat, maar ook om te laten weten dat er iets bijzonder goed gaat.

Een andere manier om het makkelijker te maken voor de verwanten om betrokken te raken bij de opleiding van de kinderen, is simpelweg het toegankelijker maken van informatie. Bijvoorbeeld, de Weslaco Independent School District in Texas, Verenigde Staten, heeft een website met een aparte pagina over ouderbetrokkenheid. Deze pagina biedt informatie over projecten die focussen op gezond leven en Engels als schooltaal, maar bevat ook de telefoonnummers en namen van verscheidene goede doelen en gidsen. Er is ook een knop die er voor zorgt dat je de website in het Spaans kan lezen (de eerste taal van de meeste nieuwkomers in dat gebied), waarbij Google Translate gebruikt wordt om de website te vertalen.

Als de website van je school nog niet kan worden vertaald, kun je ook Google translate aan de website website verbinden. Ook al zijn de vertalingen nog niet perfect, het maakt de website toegankelijker voor ouders en andere betrokkenen. Let op: dit is alleen een optie als de school een Google account heeft. Als de school er nog geen heeft, kun je je inschrijven via Google account.

Fait avec Padlet