Logo Universiteit Utrecht

Education of International Newly Arrived migrant pupils at primary and secondary school level

Nieuws

EDINA bij de Grote Taaldag in Utrecht

De Grote Taaldag is het jaarlijks evenement dat wordt georganiseerd door de AVT en de Anela, de twee grote taalkundige vakverenigingen van Nederland. Sergio en Marie (helaas niet afgebeeld) waren hierbij aanwezig om EDINA te vertegenwoordigen!

De lezingen waren zeer divers, van formele taalkunde tot taalverwerving, en natuurlijk veel toegepaste taalkunde. De lezing van Marie en Sergio richtte zich op translanguaging als manier om de verwerving van een nieuwe schooltaal te bevorderen. We stonden vooral stil bij het gebruik van de moedertaal om een groter metalinuïstisch bewustzijn te creëren, wat kan worden ingezet bij het leren van de schooltaal door anderstalige nieuwkomersleerlingen.