Logo Universiteit Utrecht

Education of International Newly Arrived migrant pupils at primary and secondary school level

Nieuws

Europese Commissie lanceert online Skills Profile Tool om integratie van Anderstalige Nieuwkomers te bevorderen

De Europese Commissie heeft onlangs een online tool gelanceerd die het “makkelijker zal maken voor Anderstalige Nieuwkomers om hun talenten aan te tonen. De ‘EU Skills Profile Tool’ is een belangrijke stap in het bevorderen van integratie. Van de vele barrieres naar de arbeidsmarkt die nieuwkomers ondervinden – verschillen in taal, gebrek aan netwerken, discriminatie-, valt er een in het bijzonder op: de afwezigheid van documentatie van talenten een vaardigheden.”

“De ‘EU Skills Profile Tool for Third Country Nationals’ is een online editor die het mogelijk maakt voor nieuwkomers om hun vaardigheden, kwalifitaties en ervaringen te presenteren op een manier die begrijpelijk is in de gehele Europese Unie.”

Lees het volledige (Engelstalige) artikel hier: https://ec.europa.eu/education/news/20170725-commission-launches-online-tool-help-integrate-newly-arrived-non-eu-nationals_en